GIA helpt Democo aan internationale hoofdprijs

Domotica-fabrikant GIA uit Bree (en niet uit Algerije...) heeft er zopas voor gezorgd dat het kantoorgebouw AXA Treurenberg in Brussel is verkozen tot meest innovatieve ecologische gebouw van Europa.

Axa Treurenberg GIA"We zorgden er voor een lichtsturing die een bijdrage heeft geleverd om als eerste kantoor volledig energieneutraal te zijn," vertelt bedrijfsleider Michel Grosemans. "De sturing werd zo geprogrammeerd dat de verlichting automatisch uitschakelt als een ruimte leeg is of als er voldoende daglicht aanwezig is. Dankzij multifunctionele bewegingsmelders wordt het licht geregeld naar aan- en afwezigheid en er is een variabele 'offset' tussen de verlichting aan de raamzijde en de gangzijde. Hierdoor wordt bij voldoende daglicht de verlichting aan de raamzijde gedimd of uitgeschakeld."

Aan het onthaal van het 10.000 m2 tellende gebouw, dat door een onderdeel van de Bankenunie van de Europese Commissie zal gebruikt worden, kan de verlichting geschakeld worden via een touchscreen. "De gebruikers beschikken over een grafische interface om de verlichting te visualiseren en de parameters aan te passen," legt Grosemans uit.

Het Breese bedrijf is heel fier dat opdrachtgever AXA Investment Managers en hoofdaannemer Democo voor dit project werden gelauwerd op de MIPIM-vastgoedbeurs in Cannes. "En ook Imtech, met wie we in dit project hebben samengewerkt, is heel tevreden. Momenteel zijn we zelfs voor 2 andere projecten van de Europese Commissie in de uitvoeringsfase."