DD slagmolen

Giel Meewis zit mee in de slag

Eén jaar was Giel Meewis toen zijn vader Bert en moeder Karlijn Libbrecht restaurant Slagmolen in -toen nog- Opglabbeek openden. Vandaag staat de jongeman mee achter het fornuis van de tweesterrenzaak. "Hij is er klaar voor", aldus de trotse ouders.

“Ik ben erg trots dat ik in de voetsporen van mijn vader mag treden”, zegt Giel. “Het wordt een grote uitdaging om de uitstekende reputatie van Slagmolen alle eer aan te doen, en zo mogelijk te verbeteren. Ik hoop veel van mijn vader te leren.”

Vader Bert (50) ziet het alvast zitten. “Giel kan met zijn moderne toetsen voor onze traditionele keuken een rijke aanvulling betekenen.” Gastvrouw en mama Karlijn blinkt van trots. “Giel is er klaar voor. Hij heeft gedurende vijf jaar heel wat ervaring opgedaan in een aantal binnen- en buitenlandse sterrenrestaurants. Hij zal vanaf nu mee de toekomst van Restaurant Slagmolen bepalen.”

Giel Meewis liep onder meer stages in toprestaurants als Hertog Jan, Hof van Cleve en L’Eau Vive. Daarna ging hij zijn horizon verruimen in Comme Chez Soi, Vendôme (in het Duitse Bergisch Gladbach) en Maison Troisgros (in het Franse Rouanne-Ouches). Hij hielp ook het Zwitserse Ristorante Ornellaia (Zürich) aan zijn eerste Michelinster.

Om hun samenwerking te vieren hebben beide chefs het menu ‘Père & Fils’ gecreëerd. Dat wordt geserveerd op Limburgs servies van Studio Pieter Stockmans en Studio Mattes.