Gijbels bouwt meest duurzame bedrijfsgebouw

Nog eind dit jaar levert bouwbedrijf Mathieu Gijbels uit Opglabbeek het allicht meest duurzame bedrijfsgebouw van ons land op. In Aarschot zijn net de funderingswerken gestart van een nieuw complex voor de firma Aquatreat, die actief is in milieuvriendelijk waterbeheer. Het nieuwe gebouw is goed voor een verdrievoudiging van de productiecapaciteit om water met chemicaliën te behandelen. De investering bedraagt 4,5 miljoen euro.

3D Aquatreat GijbelsAannemer Mathieu Gijbels werd vastgelegd omdat de eisen voor duurzaamheid bijzonder hoog waren. Zo met de CO2-uitstoot bij de constructie onder de 500 ton blijven. Verder worden er alleen de meest duurzame materialen en de best beschikbare technologieën gebruikt. “We trekken onze ecologische filosofie volledig door in het nieuwe bedrijfsgebouw, omdat we ervan overtuigd zijn dat investeren in duurzaamheid rendeert voor het bedrijf, alsook voor mens en milieu,” zegt Jan Vandersypen van Aquatreat.

“Uiteraard zijn we erg fier dat Aquatreat deze opdracht aan ons heeft toegewezen,” aldus Johan Vandegaer, bouwadviseur bij Mathieu Gijbels. “Om iedereen de kans te geven het project op de voet te volgen, hebben we een webcam op de werf geïnstalleerd. De beelden zijn te bekijken op onze website. Ook onze eigen medewerkers zijn namelijk erg benieuwd naar de vooruitgang van deze top referentie in wording,” besluit Johan Vandegaer.