Gijbels steekt meiboom op kroon van Delorge

Het Delorge Business Park in Hasselt, één van de meest prestigieuze bouwprojecten die momenteel in onze provincie gerealiseerd worden, schiet aardig op. Initiatiefnemer Groep Delorge, aannemer Mathieu Gijbels en architectenbureau Ma°Mu Architecten hebben er vrijdag symbolisch de meiboom een mooi plaatsje gegeven op de werf.

In juni 2012 werd van start gegaan met de bouwdroom van Peter Guelinckx en Greet Claeys: het Delorge Business Park bestaat uit een multifunctioneel gebouwencomplex, waarbinnen de concessies van Audi en VW gecombineerd worden met polyvalente kantoorruimtes.

Jeroen Maesen van Ma°Mu Architecten over het ontwerpconcept: “De Audi-concessie werd ontworpen volgens het ‘Terminalconcept’ en oogt met zijn gebogen vormen en geperforeerde aluminium gevelbekleding dynamisch en futuristisch. Aan de andere zijde onderscheiden we een wit gebouw dat door zijn gelaagdheid de VW toonzaal als een paviljoen doet overkomen. In tegenstelling tot de gemeenschappelijke parkeerkelder (met een totale opp. van 4.600 m2) vormen de afzonderlijke gebouwen voor de beide merken elkaars tegenpolen,” besluit Jeroen Maesen.

Delorge 1Uniek
“Het Delorge Business Park is bovendien uniek in Europa,” vult Peter Guelinckx van Groep Delorge aan. “Het is de eerste keer in Europa dat Audi de combinatie van Audi en VW toonzalen met kantoren toestaat. Deze kantoorruimtes worden alvast de nieuwe thuishaven voor Ma°Mu Architecten, Flexpoint, Motmans-Vanhavermaet en Grontmij. “Maar geïnteresseerde kandidaat-huurders of kopers kunnen zich nog melden."

Op schema
“Qua planning zitten we perfect op schema,” gaat Mathi Gijbels van nv Mathieu Gijbels verder. “Eind januari werd de staalconstructie van de Audi toonzaal geplaatst. Midden februari gaan we verder met VW. Met 800 ton constructiestaal is het Delorge Business Park één van de grootste bouwprojecten dat Mathieu Gijbels dit jaar realiseert. Een project als dit is altijd een hele uitdaging voor onze mensen. Niet alleen zijn we in de winterperiode voor een stuk afhankelijk van de weersomstandigheden. Maar natuurlijk moeten we zelf ook de touwtjes strak in handen houden. Oplevering is gepland voor augustus dit jaar. En dat mag geen probleem zijn,” besluit Mathi Gijbels.

http://www.youtube.com/watch?v=eFLXDzA5-zs