gijsemberg cornelissen

Gijsemberg gaat shoppen in Genk

Drukkerij Gijsemberg uit Maasmechelen neemt Drukkerij Cornelissen uit Genk over. “Het is voor ons de vierde overname op vijf jaar tijd en een gezonde manier om verder te blijven groeien", aldus Gilles Gysemberg, junior-zaakvoerder. "We nemen zo de expertise van Cornelissen, een goede reputatie en heel wat lokale verbondenheid over."

Gijsemberg blijft de ene overname na de andere realiseren. “Klopt. In 2019 werd ASQ Printing uit Lummen ingelijfd, in 2020 haalden we de activiteiten van Drukkerij Paesen uit Opglabbeek binnen en in 2023 volgde reclamebureau DTP Graphic Products uit het Nederlands-Limburgse Panningen,” aldus Gilles. “De stijgende lijn wordt dit jaar verdergezet, onder meer met de overname van Cornelissen.”

De 59-jarige Herman Cornelissen had geen opvolging, zag zijn zus en medevennoot uitvallen door ziekte en zocht een oplossing. “Gijsemberg toonde dadelijk veel interesse”, stelt Cornelissen. “Het is de bedoeling dat de klanten op een minstens even goede dienstverlening kunnen rekenen. De technische mogelijkheden bij Gijsemberg zijn veel uitgebreider. Voor mijn klanten en onszelf is het een goede oplossing. Zonder opvolging ga ik op mijn leeftijd geen investeringen meer doen. Ik blijf wel de vertrouwde klanten adviseren, maar dan in dienstverband bij de overnemer.”