Gilen, Callexcell, BFV en Punch Powertrain winnen

ecompas

Ecompas, de interlokale vereniging voor sociale economie in Sint-Truiden, Gingelom, Nieuwerkerken en Heers, heeft zopas onderscheidingen uitgereikt aan bedrijven die een voorbeeld zijn voor sociale tewerkstelling. Gilen Woonprojecten, Callexcell, de Belgische Fruitveiling en Punch Powertrain kregen een ereteken opgespeld door het Truiense stadsbestuur. Op die manier wil de vereniging de kruisbestuiving tussen de reguliere en sociale economie in de kijker plaatsen en stimuleren. Ecompas vervult zelf een regierol voor de ondersteuning van de sociale sector in de regio.

“De sociale economie speelt een belangrijke rol voor de welvaart in onze streek," zegt burgemeester Veerle Heeren. "Niet alleen stelt deze bedrijfstak bij ons meer dan 300 mensen tewerk die moeilijk op de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen, maar biedt ze ook kwaliteitsvolle dienstverlening op maat van de gewone ondernemingen."

Van de 4 award-winnaars werd Punch Powertrain verkozen tot ambassadeur. "Het technologiebedrijf zal ons helpen om collega-ondernemingen te overtuigen van de wederzijdse voordelen van dergelijke constructieve partnerships,” vertelt schepen van Lokale Economie en voorzitter van Ecompas, Pascal Vossius.

J.Cr.