Gitaarbouwer is Limburgse starter van het jaar

Guido Huyers is met zijn onderneming Stradlin Guitars uitgeroepen tot de Limburgse Starter van het jaar 2015. Dat heeft Unizo Limburg bekendgemaakt. De 24-jarige jongeman uit Hamont-Achel volgt Wouter Uten van Ugentec op. Op 24 november neemt Guido Huyers het op tegen de laureaten uit de andere provincies om te strijden voor de titel van Vlaamse Starter van het jaar.

guido huyersGuido Huyers (24) is grafisch vormgever van opleiding, maar vooral een gepassioneerde gitarist. Hij stoorde zich aan het beperkte aanbod aan gitaarmodellen op de markt. Daarom bouwt hij aan zijn eigen gitaarmerk en maakt hij voor zijn klanten gitaren op maat. “Ik ben een echte autodidact, maar met de hulp en raad van bepaalde mensen ben ik intussen een volleerd gitaarmaker," zegt hij. "Mijn sterk punt is dat deze gitaren niet in grote oplages gemaakt worden, daardoor kan ik meer aandacht besteden om elk instrument te optimaliseren. Mijn streven is niet alleen dat de gitaar er goed uitziet. Goed bespeelbaar zijn en zuiver klinken zijn zeker zo belangrijk.”

“Guido Huyers bewijst dat je als jonge starter erg innovatief uit de hoek kan komen," zegt Bart Lodewyckx, directeur van Unizo Limburg. "In een niet voor de hand liggende markt oogst hij op korte tijd veel succes."