glas alken maes cristal

Glas van nieuwe Cristal lijkt op confituurpot

Cristal Xtra, zo heet de nieuwe pils die de brouwerij van Alken op de markt brengt. De innovatie is een blend van 3 lokale granen die gebruikt wordt in het brouwproces. Ook opvallend: het nieuwe Limburgse bier wordt geserveerd in een laag en breed glas met een gouden randje...

De Cristal Xtra wordt gemaakt met een nieuwe combinatie van de graansoorten gerst, tarwe en rogge. Het eerste veld waar de nieuwe brouwers-gerst werd geteeld, ligt in Riemst. Na een positieve evaluatie werden ook buiten Limburg boeren gezocht om de specifieke varianten voor Alken-Maes te gaan verbouwen. Het resultaat van het brouwsel is volgens Alken-Maes een Cristal “vol en zacht karakter, gecombineerd met de typische verfrissing en doordrinkbaarheid van een pilsbier”.

De nieuwe Cristal zal eerstdaags in de horeca en de winkels te verkrijgen zijn. Als retailverpakking wordt niet gekozen voor een bak van 24, maar een doos van 12 flesjes. Idealiter wordt het nieuwe pintje geserveerd in een uniek ontworpen glas. Het gaat om een laag en breed glas, dat volgens experts de smaak van het bier beter tot zijn recht laat komen. De pot is bovenaan afgewerkt met een gouden randje, zoals dat doorheen de geschiedenis wel vaker werd aangebracht op de glazen uit de Alkense brouwerij.

Tournée minérale of niet: zeker eens proeven!