Lerobel

Glasfabrikant Lerobel is overgenomen

Het traditierijke glasbedrijf Lerobel uit Hasselt komt in handen van sectorgenoot Sprimoglass Group.

Lerobel ging van start in 1938 toen de broers Jean en Arthur Leroi een glashandel startten in het hartje van Hasselt. In de loop der jaren vervoegde de volgende generatie met Yves en Guy en later Hugo het familiebedrijf. Vanaf 1967 begon Lerobel met het verhandelen van autoruiten, wat uitmondde in het ontstaan van Carglass. De onderneming ging zich verder specialiseren in de verwerking van glas, en dit van eenvoudige tot erg complexe toepassingen. Met het duo Yannick Leroi en Chris Franck aan het hoofd van het bedrijf, is Lerobel verder uitgegroeid tot een nationaal gewaardeerde specialist.

De volgende fase in de geschiedenis, is de overname door Sprimoglass, eveneens een Belgische familialespeler met een lange geschiedenis in de verwerking van allerlei soorten glas. Door het samensmelten van beide ondernemingen moet het marktaandeel op nationaal vlak worden vergroot. De 120 mensen van Lerobel vervoegen met dat doel het 300-koppige team van Sprimoglass.

Pittig detail: Sprimoglass is ook eigenaar geworden van Boermans Construct (ook in Hasselt), dat werd omgevormd tot SprimoInstall. "Met deze transactie willen we een win-winsituatie creëren voor onze klanten, werknemers én leveranciers", zo klinkt het bij de bedrijfsleiding.