grl-300×183-1

Glasverwerker GRL komt onder Duitse vleugels

De Limburgse glasrecyclinggroep VSB/GRL van de familie Vanswartenbouck komt voortaan onder de vleugels terecht van de Duitse logistieke en recyclingreus Rhenus-Remondis. Het familiebedrijf wil daarmee zijn toekomst vrijwaren.

De groep VSB bestaat uit drie vestigingen waar glas wordt gerecycleerd: GRL in Lummen, KRB in Beerse en GRI in het Duitse Dormagen. Daarnaast zijn er ook twee logistieke bedrijven: Transport Van Swartenbrouck en Kempisch Recyclagebedrijf. De vijf ondernemingen en de 100 medewerkers krijgen nu een nieuwe toekomst onder de hoede van de Duitse wereldwijde groep Rhenus-Remondis, actief in logistiek, afvalophaling, recyclage en watervoorzieningen. De Duitsers, ook nog een familiebedrijf trouwens, stellen wereldwijd 58.000 mensen te werk, samen goed voor een omzet van meer dan 10 miljard euro.

De groep VSB van de familie Vanswartenbrouck zat in ons land -bij wijze van spreken- geprangd tussen grote spelers zoals het Nederlandse Van Gansewinkel en het Franse GDF Suez (SITA). “Drie jaar geleden hebben mijn broer Steve en ik een groeiplan op lange termijn uitgestippeld”, zegt Raf Vanswartenbrouck. “Martine Meuws werd aangetrokken als externe CEO en we zijn ons gaan focussen op andere Europese landen met veel potentieel. Om deze expansie te schragen, hebben we gekozen voor een intensieve samenwerking met de groep Rhenus-Remondis. Hierdoor kunnen we op de lange termijn blijven inzetten op innovatie en internationalisering. Het verzekert de toekomst van onze bedrijven. Onze medewerkers, leveranciers en klanten varen hier wel bij.”

Raf en Steve Vanswartenbrouck krijgen een internationale functie binnen de Duitse groep. Martine Meuws wordt CEO voor België.