Nieuws Limburg Gloednieuwe testruimten voor maakbedrijven

Gloednieuwe testruimten voor maakbedrijven

Gloednieuwe testruimten voor maakbedrijven

Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, heeft in Lommel zijn nieuwe topinfrastructuur officieel voorgesteld. Vertegenwoordigers van zowel grote bedrijven als KMO’s kunnen hier in 3 gloednieuwe ‘living labs’ ondersteuning krijgen om hun nieuwe producten te testen en perfectioneren.

Bedrijven kunnen in de nieuwe infrastructuur, bekostigd door subsidies van o.a. SALK en Europa, de nieuwste productietechnologieën ontdekken die nodig zijn om mee te springen op de trein van Industrie 4.0.

“Onze maakindustrie doet het goed en zet haar groeipad verder”, zegt Urbain Vandeurzen, bestuursvoorzitter van Flanders Make. “Hoogtechnologische bedrijven hebben de digitalisering die industrie 4.0 kenmerkt al hoog op hun agenda staan. Met nieuwe topinfrastructuur wil Flanders Make ook de andere Vlaamse bedrijven ondersteunen om verder uit te groeien tot fabrieken die topproducten maken. Die hebben we hard nodig in Vlaanderen om onze welvaart te garanderen.”

“We zijn blij nu 3 nieuwe labo’s voor te kunnen stellen waar zowel grote bedrijven als KMO’s met een hart voor innovatie hun nieuwe producten kunnen testen en optimaliseren in reële omstandigheden”, licht Dirk Torfs, CEO van Flanders Make toe. “Zo kunnen ze beter en sneller nieuwe producten ontwikkelen en op de markt brengen. We helpen hen ook om hun productieprocessen te versterken, bijvoorbeeld met robots die samenwerken met mensen en toepassing van virtual en augmented reality. Zo mikken we samen op meer productie in Vlaanderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.