Motmans en Partners

Glowi neemt Motmans & Partners over

De HR- en facilitaire dienstengroep Glowi, waartoe onder meer Het Poetsbureau behoort, verwerft Motmans & Partners, het gekende werving- en selectiekantoor uit Hasselt. Het doel van de Glowi-eigenaars Jo Mellemans en Elly Huysmans is om de HR-dienstverlening uit te breiden tot een allesomvattend totaalaanbod. De verkopende partij, met name Geert Motmans, Liesbeth Vandenrijt en Erik Colemonts, investeert opnieuw door in het kapitaal van Glowi te stappen.

Glowi, met hoofdzetel in Beringen, is intussen de grootste private werkgever in Vlaanderen. De groep is bezig aan de uitrol van een ambitieuze groeistrategie. Met de bedoeling om een nationale totaalspeler qua hr-dienstverlening te worden, werd zopas de overname bezegeld van Motmans & Partners, een vooraanstaande speler op het gebied van werving en selectie, executive search en talentontwikkeling.

De twee bedrijven kiezen voor een diepgaande en betekenisvolle samenwerking, met vertrouwen in de toekomst. Dit wordt ook vertaald in het engagement van Liesbeth Vandenrijt, Geert Motmans en Erik Colemonts om mee te stappen in het kapitaal van overnemer Glowi.

Jo Mellemans, bestuursvoorzitter van Glowi, concludeert: "Deze overname versterkt onze positie in de HR-sector en opent deuren naar nieuwe mogelijkheden. We kijken uit naar een succesvolle gezamenlijke reis, waarbij we elkaars krachten bundelen en vooruitgang boeken in een steeds veranderende arbeidsmarkt. Onze gedeelde visie benadrukt het belang van een kandidaatgerichte benadering en het optimaal ontzorgen van onze klanten."

Hannah Spaepen, CEO van Glowi, benadrukt: "Samen met Motmans willen we onze activiteiten verbreden en diversifiëren. We hebben een sterke synergie ontdekt, waardoor we op grotere schaal kunnen samenwerken en dieper kunnen gaan met meer expertise om aan de groeiende vraag van onze klanten te voldoen. Daarom bundelen we onze krachten."

Geert Motmans, gedelegeerd bestuurder en oprichter van Motmans & Partners, bevestigt: “Als ondernemer geloof ik sterk in de troeven van deze synergie met een innoverend bedrijf dat dezelfde kernwaarden deelt. Het aangaan van partnerships en samenwerkingen met partijen die dezelfde visie hebben, versterkt namelijk onze flexibiliteit en stelt ons in staat om onze vooraanstaande marktpositie uit te breiden naar heel Vlaanderen.”

Liesbeth Vandenrijt, Managing Partner bij Motmans & Partners, geeft aan: “In een volatiele en complexe wereld, is kwaliteit en een klantgerichte aanpak van essentieel belang. Dat is de positioneringskeuze van Motmans & Partners om te concurreren en te groeien”.