Gobyn bereikt de Balkan met aankoop tanktransporteur

Gobo Group uit Lanaken, het familiebedrijf van Jurgen Gobyn, heeft in Maastricht de collega Cargofoor overgenomen. De Nederlanders zijn een specialist in het vervoer van vloeistoffen naar de Balkan, waardoor Gobo zijn geografische range vergroot.

Guy Maassen van Cargofoor legt de overdracht naar Gobo uit: "Wij hadden zelf geen opvolging in onze zaak en hebben daarom een betrouwbare partner gezocht die de activiteiten van Cargofoor kan verderzetten. Dat is Gobo geworden."

Jurgen Gobyn juicht de nieuwkomers toe: "Wij zijn als groep constant op zoek naar verdere uitbreidingen. Aangezien Cargofoor gekend staat voor tanktransporten naar de Balkan, was dit voor ons zeker een opportuniteit. We verwelkomen dus hun medewerkers met open armen in de Gobo-familie.”

Als op 1 april de samenwerking definitief van start gaat, zal Gobo Group beschikken over vestigingen in Lanaken (B), Maastricht (NL), Selfkant (D), Herzogenrath (D), Senec (SK) en Ploiesti (RO). De vloot vertegenwoordigt 150 trekkers, 90 tankwagens en 170 opleggers. In totaliteit zal de groep 260 medewerkers tellen en een jaarlijkse omzet realiseren van 42 miljoen euro.