Nieuws Limburg Goed nieuws voor familiebedrijven: extra expertise binnen handbereik

Goed nieuws voor familiebedrijven: extra expertise binnen handbereik

Goed nieuws voor familiebedrijven: extra expertise binnen handbereik

Om ervoor te zorgen dat Limburgse familiebedrijven hun bestuur op de meest efficiënte en duurzame manier organiseren, hebben het gerenommeerde instituut voor de bestuurder Guberna en het Expertisecentrum Familiebedrijven van VKW Limburg een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Koen Hendrix, directeur van het Expertisecentrum Familiebedrijven van VKW Limburg, licht toe: “We zijn verheugd dat onze jarenlange nauwe samenwerking met Guberna nu uitmondt in een echt samenwerkingsakkoord. Dat zorgt ervoor dat we de familiebedrijven binnen, maar ook buiten onze provinciegrenzen, nog beter kunnen ondersteunen en begeleiden. Concreet denk ik hierbij aan het verwerven en delen van actuele inzichten rond corporate governance. Het verder professionaliseren en verdiepen van onze rol rond de vorming van raden van advies, onder meer via het onderling uitwisselen van vacatures voor externe bestuurders. Of aan de organisatie van gerichte opleidingen rond governance en goed bestuur. En erg belangrijk is ook dat we zo ook mee kunnen zorgen voor nationale exposure voor onze Limburgse familiebedrijven.”

En ook Liesbeth de Ridder, secretaris-generaal van Guberna, is opgetogen met de nauwere samenwerking: “VKW Limburg wordt een bevoorrechte partner in het promoten van ‘good governance’ bij familiale ondernemingen. Deze samenwerking creëert extra hefbomen voor het bereiken van de doelstelling van onze beide organisaties en zal ongetwijfeld ook uitmonden in de ontwikkeling van andere projecten samen.”

Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg besluit: “Deze nauwere samenwerking betekent een verdere versterking van ons Expertisecentrum Familiebedrijven. We gaan onze talrijke familiebedrijven nog beter kunnen begeleiden in al hun scharniermomenten, met telkens de continuïteit op lange termijn voor ogen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.