Nieuws Limburg “Goede kans op overname Q-Bakeries in Zolder”

“Goede kans op overname Q-Bakeries in Zolder”

“Goede kans op overname Q-Bakeries in Zolder”

le bon grainDe curatoren van de failliet verklaarde bakkerijgroep Le Bon Grain zijn vrijdag afgestapt in verschillende vestigingen. Zij moeten in afwachting van de beslissing over een mogelijke overnemer of onmiddellijke sluiting, nagaan of het zin heeft dat het personeel ondertussen nog verderwerkt.

“Er zijn alvast een aantal mensen rondgeleid in de bakkerij in Zolder, maar of dat kandidaat-overnemers waren, is niet duidelijk,” zegt ACV-secretaris Joris Daemen. “Wij vernemen dat Zolder (waar Q-Bakeries vroeger van start ging) een goede kans maakt voor een overname. Meer details zijn ons niet bekend. Wij vragen daarom dringend een onderhoud met de directie en curatoren.” Volgens goede bronnen zou La Lorraine, de nummer 1 op de Belgische bakkerijmarkt, alvast interesse hebben om de Limburgse vestiging in te lijven.

Le Bon Grain heeft vestigingen in Asse, Diest, Morlanwelz, Ardooie, Heusden-Zolder en Lommel. Er werkten 684 mensen. Woensdag is er alvast een bijzondere ondernemingsraad gepland in Zolder. “Mogelijk is er dan pas meer duidelijkheid,” aldus Daemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.