safe cycling

Golazo investeert in Noorse pijlenzetter

Golazo, de organisator en marketeer van sportevenementen uit Beringen, investeert in Noorse start-up Safe Cycling. Dat bedrijf ontwikkelt dynamische LED-borden die wielrenners waarschuwen voor gevaren op de weg, zoals verkeersdrempels.

In haast iedere wielerwedstrijd zijn er renners die snoeihard tegen de vlakte gaan en daar soms levensbedreigende verwondingen aan overhouden. Veiligheid is dan ook steeds meer een thema in het peloton. Daar speelt Golazo op in door te investeren in Safe Cycling, een start-up die mobiele led-signalisatie maakt. Onder meer in de Tour de France staan er signalisatieborden van het Noorse bedrijf, die de renners wijzen op gevaren als drempels, verkeersremmers, versmallingen, gevaarlijke bochten, enzovoort. De waarschuwingen verschijnen op het scherm, én worden ook auditief verspreid. Vooral dat laatste wordt als innovatief beschouwd, maar ook de mobiele wendbaarheid en beperkte omvang zijn troeven.

Safe Cycling ontwikkelt ondertussen nog meer veiligheidstoepassingen, zoals kleinere led-pijlen, totems en stootkussens. Het bedrijf werkt tevens aan plooibare hekkens, die pijlsnel kunnen opgezet worden.

Bob Verbeeck, CEO van Golazo: "Veiligheid in de koers, en in de sport in het algemeen, is een prioriteit. Daarom vonden we het logisch om te investeren in een jong bedrijf dat vol inzet op die veiligheid. Ook het innovatieve karakter en de eigen ontwikkeling spraken ons aan. Het is de bedoeling om het Safe Cycling alle kansen te bieden om het aanbod uit te breiden en om ook in andere fietsdisciplines en in andere sporten (marathons bijvoorbeeld) aanwezig te gaan zijn.”