Golazo, Provan en Vandersanden zijn Best Managed Companies

Zesentwintig Belgische bedrijven werden geselecteerd door een onafhankelijke jury om het komende jaar het kwaliteitslabel Best Managed Companies te dragen. Daarbij ook 3 Limburgse ondernemingen: Steenbakkerij Vandersanden, Provan uit Genk en sportmarketingbureau Golazo. Het IT-huis Easi, dat een belangrijke vestiging heeft in Genk, mag zich ook tot het kransje van de laureaten rekenen.

Het programma van Best Managed Companies, een initiatief van Deloitte, erkent sterk presterende privébedrijven die een heldere strategie, sterke competenties en betrokkenheid van het personeel vertalen in solide financiële resultaten.

Uit deze (zesde) editie blijkt ook de betrokkenheid van het management en personeel van groot belang. "Bedrijven met een sterk leiderschap en die in staat zijn om een hoge betrokkenheid van werknemers te creëren presteren beter dan de markt, vooral in onzekere tijden", weet Françoise Chombar, die juryvoorzitter van de competitie is. "De laureaten van het Best Managed Companies-programma hebben bewezen dat hun managementteams de organisatie door uitdagende tijden heen kan loodsen en tegelijkertijd kan focussen op de ontwikkeling en het welzijn van hun werknemers. Dankzij innovatieve strategieën - zoals flexibele werkuren, mentale gezondheidsprogramma's en de kans om voortdurend bij te leren - zijn die bedrijven erin geslaagd om een positieve, aantrekkelijke werkomgeving te creëren waarin hun werknemers zich kunnen ontwikkelen en groeien. Daardoor weten ze talent aan te trekken, het verder te ontwikkelen en te behouden."

Bij de 26 nationale laureaten zijn ook 3 Limburgse bedrijven terug te vinden. Steenbakkerij Vandersanden in Bilzen ontving voor het derde jaar op rij het prestigieuze Gold Label, een bekroning voor het zesde opeenvolgende jaar dat het familiebedrijf het Best Managed Companies-label behoudt. Ook Provan uit Genk, het bedrijf van Ben Proesmans, mag zich Gold Laureate noemen, na de vierde bekroning op rij. Golazo uit Beringen, de onderneming van Bob Verbeeck, zit daar nog tussen, met 5 onderscheidingen op rij. Het Nijvelse softwarehuis Easi, gespecialiseerd in cloudoplossingen, veiligheid en IT-infrastructuur, is eveneens terug te vinden bij de prijswinnaars. Gezien de belangrijke vestiging in Genk, rekenen we ook deze bij de Limburgse medaillewinnaars. Allemaal toppers dus, die alle eer verdienen!