17991028_1670718056556836_1972740437938578916_n

Goud en zilver voor Stefan Kerkhofs

Goud in België en zilver in Europa. Dat zijn de medailles die Stefan Kerkhofs en David Ghysels van The Fungroup in de wacht wist te slepen voor de viering van 10 jaar Dinner in the Sky. Vorig jaar lieten ze maar liefst 4.000 gasten op 60 meter hoogte genieten van een unieke culinaire ervaring tussen de bollen van het Atomium in Brussel.

Het is nu al 11 jaar geleden dat Kerkhofs en Ghysels voor het eerst een tafel de lucht in hesen om de genodigden een menu met sterrenallures te serveren. Het concept is intussen wereldwijd uitgerold (in 58 landen) en zorgt telkens voor een unieke beleving. Vorig jaar werd het 10-jarig jubileum gevierd, met 10 tafels die tegelijk naar boven werden gehesen aan het Atomium. Op enkele dagen tijd proefden meer dan 4.000 gasten op 60 meter hoogte van de gerechten die 10 sterrenchefs hadden bereid.

Het project werd ingediend om mee te dingen naar de Belgische en Europese onderscheidingen voor de eventsector. The Fungroup werd donderdagavond in Gent uitgeroepen tot winnaar van de Belgische tak, tijdens de prestigieuze BEA Awards. Intussen werden in Cannes de Europese prijzen uitgereikt, de zogenaamde Heavent Awards. Kerkhofs en co wisten er het zilver mee te graaien.

“We wilden aantonen dat België een land is om trots op te zijn en dat je je hier culinair perfect kan laten verwennen”, vertelt Stefan.

De beelden van het event overspoelen intussen het internet. Een clip met een compilatie van beelden werd inmiddels al 150 miljoen keer bekeken... “Het is enkel nog wachten op de finale doorbraak in Amerika waarbij de eerste stappen onlangs werden gezet”, aldus Kerkhofs.

Van 8 t.e.m. 17 juni kan je trouwens nog een zitje reserveren voor Dinner in the Sky, dat de tenten zal opslaan in het Jubelpark.