tetra karton

Greenyard zet nieuwe lijn in Bree

Bij Greenyard Prepared, nog steeds beter gekend als (Scana) Noliko in Bree, wordt fors geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingslijn. Deze keer gaat het om kartonnen verpakkingen, die duurzamer, goedkoper en efficiënter qua stockage zijn.

Greenyard kondigt de samenwerking aan met Tetra Pak voor een nieuwe kartonnen verpakkingslijn bij Greenyard Prepared in Bree. Het is de bedoeling om meer karton te gaan gebruiken voor de verpakking van groenten, fruit en maaltijden, naast het bestaande assortiment van duurzaam glas, plastic, zakjes en blikjes.

Waarom? "Karton is een visueel aantrekkelijke verpakkingsvorm, die de CO2-uitstoot met meer dan 80% vermindert in vergelijking met meer traditionele opties", zegt Johnny Van Holzaet, Managing Director bij Greenyard Prepared. "Hiermee willen we een innovatieve oplossing bieden die retailers helpt om extra klanten aan te trekken voor de bereide groente- en fruitcategorie. Er wordt tevens onderzocht om karton te gebruiken voor de verpakking van mixen, sauzen en soepen."

Het gaat om miljoenen eenheden per jaar. De operatie moet begin 2025 van start gaan. "De nieuwe lijn zal niet alleen de productiecapaciteit verhogen, maar ook nieuwe markten aanboren en het imago van deze voedingscategorie en de huismerken van klanten een extra stimulans geven", stelt Van Holzaet.

"Tetra Pak, partner in dit project, is trots om Greenyard te ondersteunen, en samen te werken", aldus Stefan Follet, Key Account Director bij Tetra Pak.

Het is op de 'private label-beurs PLMA in Amsterdam, van 28 tot 29 mei, dat de nieuwe producten worden voorgesteld.