Greenyard-750×494-750×494

Greenyard zet Noliko Bree in het uitstalraam

Groente- en fruitbedrijf Greenyard heeft na teleurstellende resultaten een transformatieplan gelanceerd. Als onderdeel daarvan wordt een koper gezocht voor de conservenafdeling, waartoe ook Greenyard Prepared Belgium (het vroegere Scana Noliko) behoort.

CEO Hein Deprez kampt naar eigen zeggen met een toenemende concurrentiedruk. Daar kwamen vorig jaar nog een extreem droge zomer en een grote terugroepactie wegens een listeriabesmetting in hun Hongaarse fabriek bij. Slechte cijfers zijn het gevolg, en dus moet er actie ondernomen worden. "Na jaren van intensieve groei van Greenyard, is het tijd om onze kracht en schaal te consolideren en te gebruiken om een nog nauwere samenwerking aan te gaan met onze klanten", zegt Deprez. "Helaas betekent dit ook een transformatie van de organisatie. We zijn ervan overtuigd dat deze maatregelen nodig zijn voor een gezondere toekomst voor Greenyard, zijn medewerkers, klanten, leveranciers en aandeelhouders.”

Door aangekondigde transformatieplan zullen mogelijk 422 banen verdwijnen, vooral in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In België zou het 'om een zeer beperkt aantal' gaan. Daarnaast zullen ook een aantal bedrijven worden verkocht, zoals de fabriek voor bevroren groenten in Hongarije en de conservenafdeling, die fabrieken heeft in Bree (Scana Noliko), Rijkevorsel en het Nederlandse Velden.