Groeimelk en volle melk: shake voor ondernemerschap

Steeds meer studenten starten tijdens hun studies een eigen zaak en zetten die na hun studies ook voort. Om de student-ondernemers en recent afgestudeerde ondernemers nog beter te begeleiden, gaan Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL samenwerken met ondernemersorganisatie Unizo Limburg.

“We hebben 16 student-ondernemers samengebracht met enkele andere beginnende ondernemers in een werkgroep," zegt gedelegeerd bestuurder Bart Lodewyckx. "Een van de sterktes van dit traject is de mogelijkheid tot ervaringsuitwisseling."

"Bovendien zitten de student-ondernemers niet meer in hun veilige schoolomgeving," vult Jean-Pierre Segers van PXL aan. "Op die manier versterken onderwijs en economie elkaar.”

PietPauwels-300x212De samenwerking past in het project StudentStartUP, dat Hogeschool PXL en UHasselt uitvoeren. "Het doel van StudentStartUP is om studenten zo dicht mogelijk bij de realiteit van het ondernemerschap te brengen," zegt Piet Pauwels, decaan Bedrijfseconomische Wetenschappen aan de UHasselt (foto). "Door de samenwerking met Unizo, waar de ondersteuning van ondernemers de core-business is, bevinden onze studenten zich in het ideale biotoop om hun zakelijke competenties verder te ontwikkelen."