Nieuws Limburg Groen licht voor grote uitbreiding Noliko in Bree

Groen licht voor grote uitbreiding Noliko in Bree

Groen licht voor grote uitbreiding Noliko in Bree

Het groenteverwerkende bedrijf Noliko in Bree heeft van het Limburgse provinciebestuur de goedkeuring gekregen om met 7 hectare uit te breiden. “Dit moet de onderneming duurzame doorgroeimogelijkheden bieden,” zegt gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening en Landbouw, Inge Moors.

noliko-gr-300x223Met zo’n 800 werknemers is Noliko één van de grootste werkgevers in de provincie. Het bedrijf hoort tot de koepel Greenyard Foods van ondernemer Hein Deprez, die onlangs nog (eventjes) eigenaar was van Veiling Haspengouw.

Noliko is erg verweven met de streek. Momenteel verbouwen voor Noliko zo’n 320-tal telers van groenten en fruit, ongeveer 4.500 ha landbouwgrond in een straal van 100 km rond Bree. “Door de nodige ruimte te scheppen, geven we dit bedrijf de kans om bijkomende investeringen te doen en bijkomende jobs te creëren,” aldus Inge Moors. “Dit is erg belangrijk voor ons hele agrobusinesscomplex, zoals de verzameling van economische activiteiten voor de productie, verwerking en afzet van land- en tuinbouwproducten heet.”

inge-moors-225x300-1Eer de uitbreiding kan aangevat worden, schrijft de vergunningsprocedure een openbaar onderzoek voor. Dit loopt van medio december tot begin februari. Op basis daarvan geeft de administratie een advies, waarna de provincieraad volgend jaar definitief groen licht moet geven voor de uitbreidingsplannen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.