Nieuws Limburg Groen licht voor start-up die cannabis gaat kweken

Groen licht voor start-up die cannabis gaat kweken

Groen licht voor start-up die cannabis gaat kweken

De Limburgse deputatie vergunt aan de Limburgse start-up Rendocan de bouw van een onderzoeksinstituut voor de teelt en verwerking van medicinale cannabis op de site van Agropolis in Kinrooi. “Dit centrum biedt toponderzoekers uit de industrie een plek om vooruitstrevend onderzoek te kunnen voeren naar gestandaardiseerde cannabis van farmaceutische kwaliteit”, aldus Inge Moors, gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening en Omgevingsvergunningen.

Agropolis in Kinrooi biedt ruimte aan startende en bestaande bedrijven met veel potentieel op het vlak van innovatieve en milieubewuste landbouw. Op deze site heeft Rendocan, opgericht en geleid door de Kortessemse ondernemer Joris Vanvinckenroye, exclusieve rechten om een onderzoeksfaciliteit te ontwikkelen voor de productie en verwerking van medicinale cannabis. “Wij zijn bijzonder verheugd over de vlotte behandeling van de vergunning door de Limburgse deputatie”, aldus Jo Brouns, burgemeester van Kinrooi.

“Rendocan wil de medische toepassingen van cannabis onderzoeken en betrouwbare, gestandaardiseerde producten van hoge kwaliteit ontwikkelen”, legt gedeputeerde Inge Moors uit. De deputatie kent hiervoor een vergunning toe voor de bouw van een nieuwe loods met indoor klimaatkamers voor de productie van medicinale cannabis. Het gebouw wordt verder ingericht met een onderzoekslabo en een labo voor de kwaliteitscontroles van de planten en producten. Ook voor kantoren, vergaderzalen en logistieke en technische ruimtes wordt de nodige plaats voorzien. In totaal zullen er ongeveer 75 mensen tewerkgesteld worden.

Het gebruik van medicinale cannabis is wereldwijd in opmars, onder andere als middel tegen chronische pijnen, misselijkheid bij kankerpatiënten en spasmes bij MS-patiënten. In België is tot nu toe slechts één vorm van medicinale cannabis toegestaan, de neusspray Sativex. De teelt moet steeds gebeuren onder strikte controle van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). Van een legalisering van cannabisteelt voor recreatieve doeleinden is geen sprake.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.