Nieuws Limburg Groep van Q-Bakeries legt de boeken neer

Groep van Q-Bakeries legt de boeken neer

Groep van Q-Bakeries legt de boeken neer

Q-BakeriesLe Bon Grain (LBG), de nieuwe naam van de groep Quintens of Q-Bakeries, heeft het faillissement aangevraagd. Dat gebeurde in Leuven, aangezien de administratieve hoofdzetel in Diest is gevestigd. Q-Bakeries werd in 1979 opgericht door Jos Quintens in Heusden-Zolder. Tot vandaag heeft het bedrijf er een belangrijke vestiging met zo’n 200 werknemers. Ook in Lommel, waar 2 jaar geleden het failliete Harvest Bakeries werd overgenomen, heeft LBG flink geïnvesteerd, maar die lijnen zijn nooit opnieuw operationeel geworden. In totaal heeft Le Bon Grain bijna 700 medewerkers in België. Na La Lorraine is het de tweede grootste bakkerijgroep van het land.

Het bedrijf, dat Nederlandse aandeelhouders heeft, stelt dat de investeringen niet snel genoeg tot nieuwe inkomsten hebben geleid. Daardoor hebben de banken de kredietlijnen opgezegd, zo zegt het pr-bureau dat de crisiscommunicatie voor hen verzorgt. Vorig jaar nog kreeg Q-Bakeries een flinke klap te verwerken toen Colruyt het contract voor de levering van vers brood opzegde, waardoor de omzet eensklaps met 11 miljoen naar beneden dook.

Een curator zal nu onderzoeken of er overnamekandidaten zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.