Groep Wanten verwelkomt grote jongen bij G&D

Green & Durable Group, onderdeel van Hasco Invest, heeft in Beernem het bedrijf Ecoworld overgenomen. Het gaat om een sectorgenoot, actief in de installatie van zonnepanelen, omvormers, thuisbatterijen en laadpalen voor elektrische voertuigen.

Ecoworld werd in 2018 opgericht door bestuurders Thomas Helbers en Nicola Verdegem. Met de filosofie om een efficiënte energetische totaaloplossing aan te bieden aan zowel de particuliere als zakelijke markt, zijn zij vandaag specialist in de plaatsing van zonnepanelen, omvormers, opslagbatterijen en laadpalen. Ecoworld zorgt met zijn 3 vestigingen voor een omzet van circa 20 miljoen euro. Geen kleine jongen dus.

Maar dat is wel spek naar de bek van Green & Durable Energy, het bedrijf uit de groep Hasco Invest rond ondernemer Francis Wanten. G&D wil zijn positie als voortrekker in duurzame energieoplossingen versterken en uitgroeien tot de absolute marktleider in België.

“Green & Durable Group gelooft sterk in de noodzaak van de energietransitie", zegt CEO Stefan Baeten. "We zijn overtuigd van de kansen die deze ontwikkelingen bieden en reiken graag de hand aan talentvolle ondernemers om de nieuwe energietoekomst samen gestalte te geven. Met de nieuwe aanwinst zorgen we voor een betere geografische spreiding en breiden we ons marktaandeel in Oost- en West-Vlaanderen en Antwerpen verder uit. Ook in de toekomst blijven we op zoek naar bijkomende samenwerkingen, zowel in België als Nederland.”