Nieuws Limburg Grootste bestelling ooit voor Eerdekens

Grootste bestelling ooit voor Eerdekens

Grootste bestelling ooit voor Eerdekens

173.000 vierkante meter of het equivalent van 25 voetbalvelden. Dat is de oppervlakte die Jos Eerdekens Betonvloeren gaat leggen in de nieuwe fabriek van Soenen in Lanklaar. “Het grootste order ooit in onze 43-jarige bestaansgeschiedenis”, aldus zaakvoerder Ethel Eerdekens.

Jos Eerdekens Betonvloeren uit Oudsbergen zal de klus uitvoeren in onderaanneming van Vulsteke Bedrijfsgebouwen, dat voor Soenen Golfkarton in Lanklaar (Dilsen-Stokkem) een nieuwe plant bouwt voor de productie van karton.

“Opdrachten van 20.000 vierkante meter zijn al uitzonderlijk, dus dat we nu 173.000 vierkante meter mogen afwerken, is echt gigantisch”, aldus Ethel Eerdekens. “We voeren de werken uit met staalvezelbeton, verspreid over verschillende hallen en gebouwen. Logischerwijze is dit het grootste order uit onze bedrijfsgeschiedenis.” Daardoor is 2022 nú al geslaagd voor Eerdekens. “Dit geeft ons de ruimte om te investeren in het bedrijf. Nieuwe machines. En extra mankracht, want we zijn constant op zoek naar nieuwe collega’s. Het is in elk geval een opsteker na een wat moeilijkere periode. Tijdens de eerste coronagolven lagen veel van de werven stil en merkte je dat nieuwe projecten on hold werden gezet.”

Portie nostalgie

Naast het grootste, is het voor de familie Eerdekens ook een project met een nostalgisch randje. “Soenen bouwt op de vroegere site van staaldraadspecialist Bekaert. Samen met hen hebben wij begin jaren ’80 onze staalvezelbetonvloeren ontwikkeld. Die techniek is een alternatief voor de klassiekere wapeningsnetten. Ondertussen is beton met staalvezel ingeburgerd, maar in die tijden was dat echt pionierswerk.”

“Omdat staalvezelbeton een belangrijke rol speelt in het gebouw, zit ook Bekaert mee in het project voor de studie van de vloerontwerpen. Dat wij uitgerekend met hen dat type vloer net daar mogen gaan plaatsen, maakt de cirkel rond”, besluit Ethel Eerdekens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.