Nieuws Limburg Grootste order ooit voor Derdaele+

Grootste order ooit voor Derdaele+

Grootste order ooit voor Derdaele+

Bouwbedrijf Derdaele+ uit Lommel heeft in eigen gemeente de eerste kolom gezet van een megaproject. Voor Eduards Trailer Factory wordt in ijltempo een productiefaciliteit van maar liefst 21.800 m2 gebouwd. Het gaat voor Derdaele+ om de grootste opdracht uit de geschiedenis, goed voor een bedrag van 9,5 miljoen euro.

Derdaele+ heeft een orderboek dat tot de nok is gevuld. Op de industriezone Kristalpark heeft de firma onder leiding van Patric Derdale en Thomas Monnens diverse grote projecten in oplevering én in volle opbouw. Het grootste daarvan wordt gerealiseerd in opdracht van Eduard Saris, een rasondernemer die vandaag in Balen aanhangwagens maakt voor de hele Europese markt. Het bedrijf is echter versnipperd op meerdere locaties, en kan niet uitbreiden. Vandaar dat Saris vorige maand eigenaar werd van een groot terrein, waarop Derdaele+ nu een nieuwe fabriek moet bouwen.

“Waar we vorig jaar nog 16 miljoen euro omzet draaiden, zullen we dit jaar de kaap van 22 miljoen ronden en mikken we voor 2021 op meer dan 30 miljoen”, aldus aannemer Patric Derdaele. “Uiteraard draagt het project voor Eduards Trailer Factory hier in grote mate toe bij. Het gaat om onze grootste opdracht ooit. We zijn enorm gemotiveerd om dit bedrijf met 19.000 m2 productieruimte en 2.800 m2 kantoren binnen de afgesproken termijn tot een goed einde te brengen.”

De klus is niet simpel, want Eduard Saris wil er in mei volgend jaar de eerste trailers kunnen produceren. “Dit nieuwe gebouw is de motor tot onze verdere groei”, vertelt hij. “Van 40 miljoen euro omzet dit jaar, willen we over 5 jaar naar 100 miljoen. Dankzij de automatisering en andere efficiëntiewinsten die we in onze nieuwe productiesite zullen realiseren, is dat een concrete doelstelling.” Eduards zal daarom ook evolueren van 60 naar 100 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bilzen, Hamont-Achel
Bilzen

Palmaers palmt Noord-Limburg in

De gekende groep voor werkmaterialen Palmaers heeft een participatie van 50% genomen in doe-het-zelfzaak Kluspunt in Hamont-Achel. Er werd meteen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.