Nieuws Limburg Grootste van Benelux verandert van naam

Grootste van Benelux verandert van naam

Grootste van Benelux verandert van naam

Als volgende week in Tessenderlo het grootste magazijn met farmaceutische producten in de Benelux officieel de deuren opent, zal dat onder een nieuwe naam gebeuren. Pharma Distri Center heeft immers gekozen om voortaan als Livlina door het leven te gaan.

Pharma Distri Center (PDC) is een zusterbedrijf van Febelco, de coöperatieve die geneesmiddelen levert aan zo’n 3.200 apothekers in ons land. PDC beheert de voorraden van tal van grote farmaproducenten en levert deze bij hun klanten in de Benelux, Duitsland en een deel van Frankrijk. Het bedrijf beschikt daarvoor over vestigingen in Sint-Niklaas (30.000 paletten), Heusden-Zolder (20.000 paletten) en een kleiner distributiecentrum in Bornem (5.000 paletten). Volgende week komt daar een klepper van formaat bij, als in Tessenderlo een nieuw magazijn voor 45.000 paletten officieel wordt geopend. De investering is goed voor een 50-tal nieuwe jobs.

De lancering zal echter gepaard gaan met een ingrijpende wijziging. Pharma Distri Center heeft ervoor gekozen om de naam te wijzigen in Livlina. Die benaming moet een andere mindset oproepen. “We verdelen immers niet alleen medicatie, maar gezondheid, gemoedsrust en geluk aan alle patiënten”, aldus het bedrijf. “We creëren als het ware een ‘levenslijn’ voor iedereen die de producten van de Europese farmaceutische industrie zo hard nodig heeft. We zijn blij dat we als essentiële schakel in deze levenslijn een bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van miljoenen mensen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.