IMG_9047

Grote bestelling uit eigen provincie voor Hasselts softwarehuis

Zorgi, het Hasseltse IT-bedrijf dat software schrijft om de processen in zorginstellingen te stroomlijnen, heeft de aanbesteding binnengehaald als leverancier bij zowel het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL) als het Jessa Ziekenhuis. Een zeer belangrijk order voor Zorgi, dat wordt aangestuurd door CEO Melchior Wathelet.

Zorgi komt voort uit het bedrijf Mobitrace, destijds opgericht door Tom Vanden Berk, Jan Stinissen en Filip Bourgonjon. Na de overname door voormalig minister en staatssecretaris Melchior Wathelet, werd (in het Hasseltse Officenter) het naambordje vervangen door Zorgi. Van daar uit wordt de software nu verder geoptimaliseerd en gecommercialiseerd. Al meer dan 45 ziekenhuizen in ons land werken met het pakket van Zorgi, dat de vlot bekkende naam ERP4HC2.0 meekreeg.

Om net als de collega-ziekenhuizen in te zetten op meer efficiëntie en procesoptimalisatie, hebben ook het ZOL en Jessa een aanbesteding uitgeschreven. Ze willen een specifieke oplossing om hun financiële, aankoop- en logistieke processen te ondersteunen. De keuze viel uiteindelijk op ERP4HC2.0 van Zorgi.

Melchior Wathelet, CEO van Zorgi, is content: "We zijn verheugd dat we de nieuwe Limburgse klanten maximaal kunnen ondersteunen. Dit is de start van een mooi partnership om de komende jaren de patiënten en medewerkers van beide ziekenhuizen bij te staan en zo bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg."