practimed nieuwbouw

Grote investering voor bouw van gloednieuw labo

Aan het industriepark in Tessenderlo opent in juli volgend jaar een splinternieuw klinisch labo van Practimed. Goed voor een investering van 6,5 miljoen euro.

Practimed is van origine een huisartsenvereniging. In 2002 werd een labo met polikliniek gebouwd in de Groenstraat in Tessenderlo. In 2010 volgde een eerste grote uitbreiding, en nu, twintig jaar na de start, kampt het team opnieuw met plaatsgebrek. Vandaar de investering in een splinternieuw gebouw van ruim 2.700 vierkante meter. Alle labo-activiteiten zullen worden gecentraliseerd op de nieuwe stek aan Geenrode. De bouwwerken zijn er intussen al begonnen.

Volgens algemeen directeur Frederik Raemdonck zal de nieuwbouw klaar zijn tegen februari 2023: “Daarna kunnen we de verhuizing organiseren. We willen in juli volgend jaar actief zijn in ons nieuwe klinisch labo.”

Practimed heeft 165 medewerkers. “Onze vestiging in Tessenderlo is de grootste, met 120 medewerkers. Daarnaast hebben we nog een vestiging in Bree en in Maasmechelen, waar we voornamelijk actief zijn met een polikliniek en radiologie.”

(Het hele verhaal lees je in de dinsdagkrant van Het Belang van Limburg via deze link)