Nieuws Limburg Grutman gaat u in het water trekken

Grutman gaat u in het water trekken

Grutman gaat u in het water trekken

Johan Grutman, gekend logistiek expert in Limburg, is door De Vlaamse Waterweg aangesteld als ‘marktdeveloper’. Hij moet bedrijven overtuigen om gebruik te maken van de binnenvaart voor het transport van hun grondstoffen en goederen.

De Vlaamse Waterweg introduceert een innovatieve aanpak om bedrijven over te halen om de overstap te maken naar de binnenvaart. Johan Grutman en Luc Geerts, allebei erg ervaren in de logistieke sector, werden onlangs aangetrokken om de kracht en potentie van vervoer over water duidelijk te maken.

“Via praktijkgerichte screenings zullen de nieuwe marktdevelopers niet-gebruikers overtuigen van de binnenvaart”, legt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg (Hasselt) uit. “Op die manier dragen we actief bij aan een betere mobiliteit en leefbaarheid in Vlaanderen. We willen bedrijfsleiders tonen dat binnenvaart slim, efficiënt en toekomstgericht is en zetten alle zeilen bij om de mobiliteitsknoop te ontwarren.”

Limburger Johan Grutman is daar de geknipte persoon voor. Vanuit zijn functies bij de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg en het Logistiek Platform Limburg (LPL) leverde de voorbije jaren een significante bijdrage aan de ontwikkeling van de logistieke sector in de provincie. De laatste drie jaar focuste hij vanuit Locate In Limburg op het aantrekken van buitenlandse investeringen in de logistieke sector. Ervaringen die in de nieuwe job goed van pas komen…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.