Nieuws Limburg Gubbels spendeert 100K aan nieuwe zaag

Gubbels spendeert 100K aan nieuwe zaag

Gubbels spendeert 100K aan nieuwe zaag

Masterstone, het bedrijf dat Bjorn Gubbels vorig jaar overnam van Rik Peters, breidt verder uit. Om meer natuursteen te kunnen bewerken, werd zopas een computergestuurde steenzaag- en freesmachine aangekocht. “Mensen waarderen steeds meer de schoonheid van natuurlijke materialen”, ondervindt Gubbels. “Daarom krijgen we steeds meer opdrachten, zelfs van buiten de landsgrenzen.”

Vorig jaar in de zomer veranderde Steenzagerij Peters in Maasmechelen van eigenaar. Bjorn Gubbels doopte het bedrijf om tot Masterstone en zorgde zo voor de continuïteit van de traditierijke onderneming. Intussen wordt werk gemaakt van ambitieuze groeiplannen. Zo zijn er al heel wat aanwervingen gebeurd. Die zijn het gevolg van de verhoogde vraag, waardoor er ook investeringen in het machinepark nodig zijn.

“Eén daarvan is de hypermoderne, computergestuurde steenzaag- en freesmachine die we zopas hebben gekocht”, stelt Bjorn Gubbels. “Het gaat om een investering van zo’n 100.000 euro. Hiermee kunnen we meer klanten nog sneller bedienen. Geen overbodige luxe, want sinds corona neemt ons orderboek nog toe. Mensen investeren meer in hun eigen huis en kiezen daarbij vaker voor natuurlijke materialen zoals natuursteen. Het is voor ons duidelijk dat de schoonheid van duurzame toepassingen sterk gewaardeerd wordt.”

Masterstone krijgt niet alleen uit eigen land extra bestellingen. “De vraag in onze buurlanden neemt eveneens toe. Onze plaatsers moeten vaker de landsgrenzen over. Een positieve evolutie.”

Toch heeft de groei ook een keerzijde. “Het is nog steeds niet makkelijk om bijkomend personeel in onze sector te vinden”, stelt Bjorn Gubbels. “Gekwalificeerde steenbewerkers lopen niet dik gezaaid. Om toch de instroom zoveel mogelijk te bevorderen investeren we in moderne technologie die het werk lichter maakt. We merken bij ons huidig personeel dat deze inspanningen gewaardeerd worden en ze graag bereid zijn om zich bij te scholen tot technische specialisten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.