Gutami_Afbeelding

Gutami Solar opent het festivalseizoen

Kan je een topic bedenken dat hotter is dan energie dezer dagen? De kans is klein. De stijgende elektriciteits- en gasprijzen overheersen het nieuws én de politieke agenda. En jij, jij blijft met een heleboel vragen achter. Net daarom pakt Gutami Solar uit met een groots festival op haar terreinen aan de Koolmijnsite in Beringen. Tijdens het Energiefestival op 25 en 26 februari zullen verschillende bedrijven uit de sector aanwezig zijn en krijgen particulieren antwoorden op al hun vragen.

Vorig jaar lanceerde Gutami Solar het concept Smart Energy People. Daarmee wil het mensen ontzorgen en hen aan de meest slimme manier helpen voor het gebruik van zonnepanelen en het opslaan van energie. Ook laadinfrastructuur voor elektrische wagens behoort tot het aanbod. Vanuit die context wordt nu ook het Energiefestival georganiseerd.

Voor iedere vraag een antwoord

Hoe pak ik die nieuwe energie aan? Doe ik er goed aan om mijn huis te isoleren en met welk materiaal dan? Koop ik nu al een elektrische wagen met een bijhorende laadpaal? En als ik investeer in zonnepanelen, investeer ik dan best ook in een batterij of warmtepomp? En hoe zit dat met mijn rendement? Kan ik ook een elektrische fiets huren?

“Mensen zitten met vragen. Logisch. Er komen zóveel nieuwigheden op ons af. Met het Energiefestival brengen we verschillende bedrijven uit de sector samen, zodat particulieren op één locatie en op hetzelfde moment al hun vragen beantwoord zien”, legt Marina Doggen, ceo van Gutami Solar en Smart Energy People, uit. “Tijdens het tweedaagse event willen we al onze kennis en ervaring delen met de aanwezigen en antwoorden geven op vragen in verband met premies voor duurzame investeringen.”

Ook asbestverwijderaars staan mensen te woord die zonnepanelen willen plaatsen op asbesthoudende daken. En er wordt getoond hoe je energie niet alleen kan monitoren, maar ook slim kan sturen. “We staan voor grote duurzaamheidsuitdagingen en die zullen we samen aanpakken.”

Meer info over de deelnemende bedrijven vind je op deze website. Op diezelfde website kan je je ook inschrijven voor het Energiefestival op 25 en 26 februari. Het Energiefestival zal volledig covid-proof doorgaan.

Gutami Solar Projects is dé Vlaamse expert in zonnepanelen.