Nieuws Limburg H.Essers bouwt 75.000 m2 warehouse in Gent

H.Essers bouwt 75.000 m2 warehouse in Gent

H.Essers bouwt 75.000 m2 warehouse in Gent

In het Gentse Kluizendok vond zopas de officiële opening plaats van de gloednieuwe site van de logistieke dienstverlener H.Essers. Er wordt momenteel 25.000 m2 opslagruimte gecreëerd, wat in de toekomst minstens verdrievoudigd zal worden. Alleen dit jaar al investeerde H.Essers 40 miljoen in infrastructuur voor de chemische logistiek.

“We waren al actief in Gent met logistieke diensten op de sites van onze klanten”, legt Gert Bervoets, CEO van H.Essers, uit. “Gezien onze toenemende activiteiten in chemie en de groeiende vraag van onze klanten naar totaaloplossingen in dit segment, kon een eigen site niet uitblijven. De geschikte locatie vonden we in de Gentse haven. Onze nieuwe strategische site in het Kluizendok voldoet aan al onze vereisten als verdere groeipool in ons chemiesegment. Ze is niet alleen geschikt voor het opzetten en uitbouwen van warehousing en oplossingen met een toegevoegde waarde, maar biedt ook voldoende mogelijkheden tot verdere uitbreiding in de toekomst. Bovendien beschikken we naast onze sites in Antwerpen en Limburg nu ook in Oost-Vlaanderen over een eigen site. Die geografische spreiding en nabijheid is voor onze klanten enorm interessant.”

Het is specifiek voor twee klanten met chemische productievestigingen dat H.Essers in een eerste fase zo’n 25.000 vierkante meter warehouse realiseert. “De uiteindelijke capaciteit zal in de toekomst minstens 75.000 vierkante meter bedragen”, aldus nog Gert Bervoets. “Na eerdere investeringen in Wilrijk en Genk, waar we gestart zijn met de bouw van de megasite Dry Port Genk en de overname van tankcontainerspecialist Huktra, breiden we ons segment voor de chemie-sector verder uit. In dit segment investeerden we dit jaar alleen al 40 miljoen euro. De komende jaren blijven we deze strategische ontwikkeling verderzetten. Dat doen we internationaal, maar zeker ook nationaal, gezien de sterke aanwezigheid van chemieclusters in ons land.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.