Nieuws Limburg Haesen zet Markeat te koop: “Serieus teleurgesteld”

Haesen zet Markeat te koop: “Serieus teleurgesteld”

(Foto: Sven Dillen)

Haesen zet Markeat te koop: “Serieus teleurgesteld”

Het gebouw van foodmarket Markeat in het centrum van Hasselt staat te huur of te koop. Eigenaar Lars Haesen had enkele maanden geleden al tijdelijk de stekker uit zijn markthal getrokken met de bedoeling om het concept te actualiseren. Maar nu gooit hij definitief de handdoek in de ring. “Ik stap nooit meer in de horeca”, zegt hij ontgoocheld.

Het was een veelbelovend idee: een foodmarket met diverse eetstandjes, waar zelfstandige uitbaters elk hun specialiteiten aan het grote publiek konden serveren. Nieuw in Limburg, maar in het buitenland zijn dergelijke concepten goed ingeburgerd en vaak zeer succesvol. Lars Haesen investeerde dan ook flink wat euro’s voor het ombouwen van discotheek Slices tot het nieuwe concept. Van bij de start wist hij een handvol enthousiaste exploitanten te overtuigen om mee te stappen in het verhaal. Maar sommige standjes kenden niet het verhoopte succes en werden niet volgens de regels van de kunst gerund. Het gevolg was dat een aantal van hen al snel de deuren sloten. Vervangers konden het tij niet helemaal keren, en in juni besloot Haesen om voor enkele maanden de hele Markeat op non-actief te zetten. Hij ging op zoek naar een uitbater om het hele concept aan te sturen en vervolgens sterker dan voorheen terug te openen.

Maar dat verhaal gaat niet door. Lars Haesen houdt er definitief mee op. Hij is naar eigen zeggen zeer teleurgesteld in een aantal standhouders die hun engagementen niet zouden nagekomen zijn. Daarom vindt hij de energie niet meer om het concept nieuwe impulsen te geven en blijft Markeat voorgoed gesloten.

Het gebouw in de Raamstraat staat nu te koop of te huur. Volgens Het Belang van Limburg zijn er best al wat geïnteresseerden die een nieuwe commerciële invulling willen geven aan deze centrumlocatie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.