Haex weet omzet met 50 procent te vergroten

Bouwonderneming Haex in Meeuwen-Gruitrode heeft een schitterend jaar achter de rug. Waar heel wat bouwbedrijven momenteel kreunen onder de crisis, wist Haex een groei van 50 procent te realiseren. Zaakvoerder Joeri Haex kijkt bovendien tegen een goedgevuld orderboek aan voor 2014. "We mikken op nog eens een verdubbeling van de omzet," zegt hij.

joeri haexSinds Joeri Haex in 2006 aan het roer kwam van het familiebedrijf, werden er telkens spectaculaire groeicijfers opgetekend. Innovatie is daarbij het toverwoord. "De bouwsector is een vrij traditionele sector, waarbij al eeuwen op een zelfde wijze wordt gewerkt," aldus Haex. "Ik ben ervan overtuigd dat het vaak ook moderner kan. Daarom introduceerden we in 2008 het innovatieve concept Frameproducts, waarbij ondermeer verdiepinghoge snelbouwwanden kant-en-klaar worden aangeleverd op de werf. Een techniek die de werken aanzienlijk vereenvoudigt en versnelt."

Daarnaast zet Haex in op nichemarkten zoals serviceflats en PPS-formules met geïntegreerde bouwteams. Een succesvolle keuze die zich ook heeft vertaald in de tewerkstelling. Op 7 jaar tijd steeg het personeelsaantal van 13 naar 45 mensen.