Nieuws Limburg Hako boort 110 meter door bos van leidingen

Hako boort 110 meter door bos van leidingen

Hako boort 110 meter door bos van leidingen

De halve boorwereld verzamelt dezer dagen in Gotem, deelgemeente van Borgloon, aan de Sint-Truidersteenweg. Daar is de Stevoortse firma Hako Boringen, gespecialiseerd in horizontale ondergrondse boringen, momenteel bezig met een doorpersing van maar liefst 110 meter in lengte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Niet enkel de lengte maakt deze boring speciaal, ook de complexe ondergrond maakt het een unieke klus,” zegt Jan Haesevoets van Hako. “We moeten ons een weg banen door een bos van elektriciteits- en andere palen, boomwortels, fundamenten van bushokjes en water- en gasleidingen onder de grond. En dan moeten we 110 meter verder op de centimeter nauwkeurig uitkomen.”

De pilootboring is momenteel met succes beëindigd. Nu wordt er begonnen met het doorpersen van gresbuizen van 40 cm doormeter. “Onder grote belangstelling,” zegt Haesevoets, “Er zijn hier mensen van Aquafin, Infrax, Wegen en Verkeer en verschillende studiebureaus aanwezig om het project live mee te maken. Ook journalisten van vaktijdschriften zijn enthousiast.” Woensdag moet de klus geklaard zijn.

De werken van Hako zijn een opdracht van wegeniswerker VBG/Colas uit Heusden-Zolder , die er op zijn beurt een rioleringsproject voor Aquafin realiseert. De werken hebben een totale kostprijs van 930.000 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.