one to go

Handelsmissie naar… overkant van de grens

Ondernemers van andere culturen leren kennen en zo grensoverschrijdende nieuwe business genereren. Je moet er niet altijd voor naar Dubai, Barcelona of New York. Wat dacht je bijvoorbeeld van Eindhoven? Zo'n 30 ondernemers uit Belgisch en Nederlands Limburg, waaronder Davy De Ceuster uit Lommel, trokken zopas met het OneTwoGo-netwerk de grens over voor een tweedaagse handelsmissie.

Het was al voor de derde keer dat OneTwoGo met een delegatie van Belgische- en Nederlands-Limburgse ondernemers gezamenlijk de grens overstak voor een lokale handelsmissie. Na een tweedaags bezoek in 2019 aan Hasselt en Maastricht en een bezoek aan Luik vorig jaar, was het dit jaar de eer aan Eindhoven om het netwerk te ontvangen.

"Meer dan dertig ondernemers hadden zich aangemeld, met als gezamenlijk doel het initiëren en verstevigen van grenzeloze contacten onderling, en het opdoen van kennis over de stad en streek aan de andere kant van de grens", zegt Armand Vliegen van OneTwoGo. "De helft van het gezelschap was al voor de derde maal op de afspraak, wat aangeeft dat deze uitwisseling van kennis en contacten over de beide Limburgen heen, zeer gewaardeerd wordt."

Dat bevestigt Davy de Ceuster van kranenbedrijf De Ceuster uit Lommel. "Het is voor mij inderdaad een perfecte manier om contacten uit te breiden en te verdiepen", zegt hij. "Ik ben ieder jaar van de partij. Op tijd van amper twee dagen bouw je heel veel knowhow op, en het is nog gezellig ook..."

Vliegen heeft de bestemming om volgend jaar de vleugels te spreiden al vastgelegd: Antwerpen krijgt dan de Limburgse ondernemers over de vloer voor een bezoek aan de parking en andere monumenten...