Nieuws Limburg Hans Anders zoekt gans andere eigenaar

Hans Anders zoekt gans andere eigenaar

Hans Anders zoekt gans andere eigenaar

Hans Anders, de keten van brillenwinkels met het Belgische hoofdkantoor in Hasselt, staat te koop. Eerder dit jaar stond het bedrijf ook al in de etalage, maar werd er niemand bereid gevonden om zo’n 300 miljoen euro op tafel te leggen. Intussen hebben de eigenaars de balans opgekuist, zodat Hans Anders aantrekkelijker is voor nieuwe investeerders.

Mogelijk wordt de keten verkocht aan investeringsfondsen, net zoals de huidige en vorige eigenaars. Alpinvest en Alpha kochten in 2011 de keten van Gilde en Comnaar Investments, nadat die in 2008 al een bordje met ’te koop’ hadden opgehangen.

De nieuwe eigenaars zouden wat de Belgische winkels betreft, alvast een goede zaak kunnen doen. De 95 vestigingen in ons land (in Nederland zijn er 250), die worden aangestuurd vanuit een bescheiden pand aan de Kempische Steenweg in Hasselt, boekten in 2014 en 2015 een winst van zo’n 1 miljoen. Vorig jaar steeg de omzet in België met 4 miljoen tot 37,5 miljoen. Er werden 31 extra FTE’s aangeworven, goed voor een totaal van 281.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.