Nieuws Limburg Hasco (Comfort Energy) koopt zich in bij Gert Geraerts

Hasco (Comfort Energy) koopt zich in bij Gert Geraerts

Hasco (Comfort Energy) koopt zich in bij Gert Geraerts

Hasco Invest, het investeringsvehikel van ondernemer Francis Wanten, heeft een participatie genomen in G&D Energy, de onderneming uit Bilzen van Gert Geraerts. Daarmee krijgt de Hasco er een belangrijke afdeling in hernieuwbare energie bij.

Green & Durable Energy, kortweg G&D Energy, bestaat 8 jaar en haalt een omzet van 17 miljoen euro. Er werken 45 mensen die hernieuwbare energieoplossingen aanbieden, zoals zonnepanelen, batterijen voor energieopslag en laadpalen voor elektrische voertuigen. Een gamma dat past bij de andere bedrijven in duurzame energie die tot het Hasseltse Hasco Invest behoren. De bedrijvengroep van Francis Wanten, CEO Stefan Baeten en CFO Dennis Edey investeerde de afgelopen jaren al zo’n 65 miljoen euro in bedrijven die actief zijn in dit marktsegment. Daarmee telt Hasco nu 850 medewerkers op 25 locaties in België en Luxemburg. Het realiseert een geconsolideerde omzet van meer dan 650 miljoen euro.

“Hasco Invest gelooft sterk in de noodzaak van de energietransitie,” zegt CEO Stefan Baeten. “We zijn overtuigd van de opportuniteiten die deze ontwikkeling biedt en reiken graag de hand aan talentvolle ondernemers om deze nieuwe energie-toekomst samen met hen gestalte te geven. Zoals G&D Energy.”

Gert Geraerts voegt toe: “Door het partnership met Hasco Invest kan G&D Energy zich verder toeleggen op totaaloplossingen voor hernieuwbare energie en uitbreiden naar Nederland, Luxemburg en andere landen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.