AP Solar G&D Hasco

Hasco hapt toe: Hollanders van 18 miljoen ingelijfd

Green & Durable Group, onderdeel van de familiale investeringsgroep Hasco Invest (Francis Wanten), heeft in Noord-Nederland een meerderheidsparticipatie genomen in AP Solar. Het gaat om een bedrijf met de focus op zonnepanelen, laadpalen en thuisbatterijen. Het voert momenteel meer dan 3.500 installaties per jaar uit en haalt een omzet van 18 miljoen euro. Geen kleine jongen, dus...

AP Solar heeft zijn uitvalbasis in het Noord-Nederlandse Hoogezand. Er worden meer dan 30.000 klanten bediend, met toepassingen als zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen voor elektrische voertuigen. Een mooie aanvulling voor Green & Durable Group, de poot voor duurzame energie-oplossingen van Hasco Invest, de bedrijvengroep onder de paraplu van ondernemer Francis Wanten.

“Met het inlijven van AP Solar slagen we erin om van Green & Durable Group ook in Nederland een referentiespeler binnen de installatie van zonne-energieproducten te maken”, zegt Gerben Wolf, directeur van Green & Durable Group Nederland. “Om onze groei verder gestalte te geven, blijven we trouwens op zoek naar bijkomende samenwerkingen in Nederland.”

Green & Durable Group, aangestuurd door CEO Stefan Baeten, krijgt er met deze meest recente overname 18 miljoen euro omzet bij. Daarmee komt de geconsolideerde omzet op zo’n 300 miljoen euro. Het doel is om op korte termijn naar een half miljard te evolueren.