Foto+3b

Hasco Invest neemt grote jongen in Nederland over

Via het Bilzerse dochterbedrijf Green & Durably Energy heeft de familiale holding Hasco Invest een meerderheidsbelang genomen in Agro NRG. Dat is de marktleider in Nederland voor zonnepanelen bij boeren en KMO's. Er komt zo'n 20 miljoen euro bij de groepsomzet.

Green & Durable Energy (G&D Energy) werd opgericht door Gert Geraerts, nog steeds CEO van het bedrijf. In november vorig jaar werd aangekondigd dat Francis Wanten met zijn Hasco Invest in het kapitaal van G&D is gestapt. Dit met de bedoeling om het bedrijf kansen te bieden voor uitbreiding naar Luxemburg en Nederland.

Vandaag wordt de daad bij het woord gevoegd en neemt G&D Energy een meerderheidsaandeel in Agro-NRG, de Nederlandse lokale marktleider in PV-installaties aan agrarische ondernemers en KMO’s, ginds MKB’ers genoemd. “Hiermee versterken we onze positie in de Benelux en zullen we ons aanbod van duurzame energieoplossingen verder uitbreiden. Het doel is om zowel voor de zakelijke als de consumentenmarkt, producten aan te bieden als zonnepanelen, batterijen voor energieopslag, laadpalen voor elektrische voertuigen, enzovoort.

Agro NRG telt 25 medewerkers en realiseert een omzet van 20 miljoen euro. Bij G&D Energy is dat ongeveer evenveel, met 45 werknemers. Hasco Invest, waartoe ook Comfort Energy behoort, heeft een geconsolideerde omzet van meer dan 600 miljoen euro. De afgelopen jaren werd meer dan 65 miljoen geïnvesteerd in projecten rond duurzame energie.