Nieuws Limburg Hasselaar leidt AB InBev in West-Europa

Hasselaar leidt AB InBev in West-Europa

Hasselaar leidt AB InBev in West-Europa

jean-jacques velkeniersDe grootste bierbrouwer ter wereld, AB InBev, heeft Jean-Jacques Velkeniers (42) uit Hasselt aangesteld als topman voor West-Europa. Dit is een nieuwe afdeling binnen de structuur van het bedrijf, die behalve de Benelux, ook de landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk omvat.

AB InBev wil met de fusie van verschillende business-units in Europa “zijn commerciële slagkracht vergroten”. Zoals bekend heeft de Belgisch-Braziliaanse bierbouwer zopas nog de grootste concurrent SABMiller overgenomen, waardoor zowat één pintje op drie wereldwijd van de nieuwe groep komt.

Jean-Jacques Velkeniers, een zeer aimabel man overigens, met een groot netwerk in Limburg, was tot nog toe Vice President Marketing voor AB InBev Europa. Hij begon zijn carrière in 1999 voor het toenmalige Interbrew in Leuven. Daarna werd hij telkens gepromoveerd binnen ABInBev. studeerde hij rechten aan de KU Leuven, marketing aan de Vlerick Management School en een bijkomende marketingprogramma aan de Stanford University in de VS.

DC/KMe

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.