Thijs Brans

Hasselaar leidt operaties bij Euro Shoe Group

Schoenenwinkelketen Euro Shoe Group, met hoofdkwartier in Beringen, heeft Thijs Brans als operationeel directeur (COO) weten te strikken. Brans is een Hasselaar met een rijke carrière bij C&A achter de rug.

Thijs Brans is geboren en opgegroeid in Zuid-Afrika. Hij heeft de Nederlandse nationaliteit en woont al een tiental jaar in Hasselt. In 2002 ging hij bij C&A aan de slag als districtmanager van de Limburgse winkels. Nadien kreeg hij de operationele leiding bij C&A Noord-Oost Europa (Polen, Tsjechië, Hongarije en Slovakije). Als COO van C&A Nederland en C&A Belux was hij nadien telkens verantwoordelijk voor de goede gang van zaken in winkels met meer dan 2.000 personeelsleden. Brans had rechtstreeks contact met Eric Brenninkmeijer, topman van C&A en telg uit de Nederlandse eigenaarsfamilie.

Eind 2018 besloot hij om op eigen benen te gaan staan met zijn vennootschap Next Consulting, waarmee hij kmo’s en grotere bedrijven bijstaat als consultant, coach of interimmanager. Nu is hij opnieuw aan de slag als Chief Operations Officer (COO) bij Euro Shoe Group van de familie Vanaudenhove. De eigenaars van de schoenenreus kennen Brans nog van eind jaren negentig, toen hij drie jaar voor de groep aan de slag was als districtmanager van Shoe Discount. In die zin is het voor Brans ook een beetje thuiskomen. “Het wordt in ieder geval een mooie uitdaging”, zegt Brans in een korte reactie.

Euro Shoe Group is tegenwoordig vooral bekend van het merk Bristol. Sinds 2017 werden alle winkels van Shoe Discount omgevormd tot Bristol. Bristol telt momenteel 210 filialen in de hele Benelux en heeft een drukbezochte webshop.