rik dehollogne22

Hasselt helpt dankzij digitale dienstverlening

Om vergunningen snel en gemakkelijk aan te vragen en op te volgen, heeft Stad Hasselt een digitaal ondernemersplatform gecreƫerd. Ook andere verrichtingen die ten dienste van de lokale bedrijven staan, kunnen met de nieuwe toepassing in gang worden gezet.

'Mijn Hasselt' is de naam die het Hasseltse stadsbestuur heeft gegeven aan de toepassing om de dienstverlening aan ondernemers te digitaliseren. Via het platform kunnen bedrijven voortaan bepaalde vergunningen, zoals voor horeca en ambulante handel, eenvoudig digitaal aanvragen en opvolgen. Andere mogelijkheden zijn het registreren, aanpassen en updaten van de inschrijving als stadsleverancier en het aanvragen van subsidies. Daarnaast is er ook informatie op maat terug te vinden.

Het project heeft 425.000 euro gekost, waarvan 250.000 werd gesubsidieerd met Europese en Vlaamse middelen. “De aanzienlijke investering is een bewijs dat we dit een belangrijk project vinden,” aldus schepen van Lokale Economie Rik Dehollogne en schepen van Digitalisering Frank Dewael. “Het uitgangspunt is telkens om de administratieve last voor de ondernemer tot een minimum te beperken zodat die zich kan toeleggen op de kern van zijn ondernemerschap.”