Hasselts dienstenbedrijf vergelijkt energie eerlijk

Als eerste commerciële organisatie heeft het Hasseltse bedrijf Aanbieders.be een gloednieuw charter ondertekend om prijzen van elektriciteit en gas op een eerlijke manier te kunnen vergelijken. "De CREG, zeg maar de officiële instantie die de energiemarkt reguleert, had aangedrongen op een ethische code," zegt Charles Dekkers van Aanbieders.be, de grootste nationale aanbieder van deze diensten.

Charles Dekkers"Er waren enerzijds officiële vergelijkingsmodules die alleen de prijzen vergeleken en anderzijds ook een aantal commerciële instanties die helemaal niet zo duidelijk waren. Daarom wou de CREG een kwaliteitslabel invoeren, zodat de consument weet dat alle parameters van de energieleveranciers op een eerlijke en transparante manier vergeleken worden. Wij houden daarbij rekening met de wensen van de klant, want de ene hecht bijvoorbeeld veel belang aan de hoeveelheid groene stroom in het pakket, terwijl de andere een goed functionerende klantendienst belangrijk vindt."

Samen met een aantal kleinere spelers op de markt, heeft Aanbieders.be nu als eerste het CREG-convenant ondertekend (zie foto). "Een mooie stap vooruit," aldus Dekkers. "De klant zal dit zeker weten te waarderen."