Hasselts retailconcept wil Maastricht veroveren

Temporary Lane

, het retailconcept van het Hasseltse bedrijf Comosie, waarbij leegstaande winkelpanden tijdelijk worden opgevuld met pop-upstores, zal een maand lang te vinden zijn in één van de meest gekende winkelpanden van de regio. Vanaf einde mei tot 30 juni zal de Temporary Lane immers gehuisvest zijn bij Vroom & Dreesmann in de Grote Staat in Maastricht.

vd-maastricht1De winkelruimte van 3000 m2 staat leeg sinds Vroom & Dreesmann eind vorig jaar failliet werd verklaard. Nu krijgen dus nieuwe, innovatieve handelaars de kans om zich tijdelijk te presenteren aan een enorm groot publiek op een absolute toplocatie. Met een gemiddelde huurprijs van 1.675 euro per vierkante meter is zelfs een klein plekje in deze straat ver boven het budget van startende en experimentele retailers.

"Deze Temporary Lane wordt een aanéénschakeling van verschillende tijdelijke shops met een focus op een Euregionaal aanbod van producten," zegt Christiaan Kastrop van Comosie, die in december vorig jaar het project lanceerde in de Genkse Molenstraat. "We denken bijvoorbeeld aan Belgische handelaars die de reacties van het Nederlandse publiek op hun assortiment willen testen of aan webshops die willen proberen of een fysieke winkel een toekomst kan hebben."