Nieuws Limburg Hasselts softwarehuis uitverkoren om wereldspeler te worden

Hasselts softwarehuis uitverkoren om wereldspeler te worden

Hasselts softwarehuis uitverkoren om wereldspeler te worden

OptiBuild uit Hasselt is door iMinds geselecteerd voor het ondernemerschapsprogramma iStart. Dit is een intensief begeleidingstraject dat ervoor moet zorgen dat OptiBuild kan uitgroeien tot een wereldspeler.

woning duurzaam energie bouwenEr zijn in totaal 8 Vlaamse bedrijven die sinds enkele maanden mogen deelnemen aan iStart. OptiBuild is de enige Limburgse uitverkorene. De onderneming heeft een online softwaretool ontwikkeld waarmee op een kostefficiënte manier energieneutrale gebouwen ontworpen kunnen worden. De OptiBuild-tool berekent alle mogelijke combinaties van isolatie en ramen waarmee een gebouw geïsoleerd kan worden en geeft aan wat de meest kostoptimale combinatie is om een vooraf bepaald isolatiepeil te halen. Het bedrijf beweert dat er met hun programma voor een gemiddelde woning ongeveer 5.000 euro kan worden bespaard.

Een naam om te onthouden dus!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.