hotel 2

Hasseltse hotels tonen hun mars

Hoe ziet een kamer in een poepchique hotel eruit, en is het de moeite om in eigen stad eens een rustig weekendje op hotel te boeken? Om dat te weten te komen, organiseert Visit Hasselt in samenwerking met de lokale hotelsector, een Open Hoteldag. De zondag van de verkiezingen kan alle infrastructuur grondig geïnspecteerd worden.

Dat de hotels een opendeurdag organiseren, is op zich een beetje verwonderlijk. Toch zijn zij het die op 9 juni iedereen een blik achter de schermen gunnen. Samen met Visit Hasselt organiseert de logiessector dan een 'Open Hoteldag'. "Met vooral de bedoeling om de alom gekende gastvrijheid van Hasselt nog eens extra in de kijker zetten”, aldus schepen voor Economie en Toerisme, Rik Dehollogne (N-VA).

Visit Hasselt wil met dit initiatief de bezoekers een unieke blik achter de schermen van de verschillende logies gunnen. "Zo kom je in de mooiste kamers, achter de balie of op het dakterras terecht", weet de schepen. "Van charmante B&B tot viersterrenhotel: op zondag 9 juni kan je de interne keuken bekijken.”

Die verkiezingsdag blijkt niet toevallig gekozen. “Traditioneel is de dag van de verkiezingen een rustiger moment voor de hotelsector", aldus Rik Dehollogne. "Iedereen moet natuurlijk in zijn eigen gemeente zijn om te gaan stemmen. Citytrips zijn dan niet meteen handig. Vandaar dat we van dat moment gebruik maken om de deuren op te zwieren. We mikken dan ook vooral op de Hasselaar zelf. Zodoende leert hij de hotels en B&B’s in zijn stad beter kennen. En kan hij er als ware ambassadeur nog meer reclame voor maken”, besluit de schepen.