Nieuws Limburg Hasseltse speculaas (eindelijk) erkend als Vlaams streekproduct

Hasseltse speculaas (eindelijk) erkend als Vlaams streekproduct

Hasseltse speculaas (eindelijk) erkend als Vlaams streekproduct

Hasseltse speculaasIn de eerste van de 3 rondes die de Vlaamse overheid jaarlijks organiseert om traditionele streekproducten te erkennen, is de Hasseltse speculaas eindelijk op de lijst geraakt. De Hasseltse speculaas is -in tegenstelling tot elders in de wereld- geen krokante koekje, maar bestaat uit dikkere ‘hompen’ die vrij mals zijn. Het erkende recept komt van Patisserie Verboven, maar wordt door vele bakkers in Hasselt (elk op hun wijze) gehanteerd.

Bij Patisserie Verboven bakken ze de koeken volgens een aloud recept dat vader Verboven leerde bij de Hasseltse patissier Cools. Zoon Peter Verboven erfde de receptuur, op basis van tarwebloem, donkere kandijsuiker, boter, amandelen, eieren, bakpoeder en kruiden. Na een nachtje rusten wordt het deeg in hompen verdeeld en gebakken.

Ook Lekker Limburgs verdeelt de Hasseltse speculaas, maar die wordt door Verboven gebakken volgens het recept van de bakkersfamilie Nulens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.