Artisanale taartenbakker nestelt zich in Hasselt
Het historische pand De Gulden Sadel op de Hasseltse Havermarkt, waar onder meer Le Pain Quotidien zat, krijgt een andere… Lees meer
In de eerste van de 3 rondes die de Vlaamse overheid jaarlijks organiseert om traditionele streekproducten te erkennen, is de Hasseltse speculaas eindelijk op de lijst geraakt. De Hasseltse speculaas is -in tegenstelling tot elders in de wereld- geen krokante koekje, maar bestaat uit dikkere ‘hompen’ die vrij mals zijn. Het erkende recept komt van Patisserie Verboven, maar wordt door vele bakkers in Hasselt (elk op hun wijze) gehanteerd.
Bij Patisserie Verboven bakken ze de koeken volgens een aloud recept dat vader Verboven leerde bij de Hasseltse patissier Cools. Zoon Peter Verboven erfde de receptuur, op basis van tarwebloem, donkere kandijsuiker, boter, amandelen, eieren, bakpoeder en kruiden. Na een nachtje rusten wordt het deeg in hompen verdeeld en gebakken.
Ook Lekker Limburgs verdeelt de Hasseltse speculaas, maar die wordt door Verboven gebakken volgens het recept van de bakkersfamilie Nulens.
Het historische pand De Gulden Sadel op de Hasseltse Havermarkt, waar onder meer Le Pain Quotidien zat, krijgt een andere… Lees meer
In onze zomer-rubriek Out of Office gunnen Limburgse ondernemers en managers een inkijk in hun leven na de kantooruren… Aflevering… Lees meer
Na een recente overname in Alken hebben de Zonhovense ondernemers Dirk Berden en Geert Helsen opnieuw een parel aan de… Lees meer
Tim Vandewinkel van het bedrijf Loft Interieur/Lofra Projects met vestigingen in Kinrooi en Diepenbeek, mag zich een jaar lang de… Lees meer
Thierry Jacobs opent op 16 oktober de gloednieuwe 'citylounge' Saint Street op de markt van Sint-Truiden. “De afgelopen twee jaar… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen